Kärcher introduserte nylig tepperenseren BRC 40/22 C på det norske markedet. Den skal være effektiv for både dyprens og vedlikeholdsrengjøring av teppebelagte flater, ved at den utfører tre funksjoner i én og samme operasjon.
Annonse
Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.
Dette reduserer rengjøringstiden med opptil 30 % sammenlignet med gjennomføring av rengjøringstrinnene etter hverandre, skriver Kärcher i en presseomtale av produktet.
Maskinen påfører først rengjøringsmiddelet via dysene foran på børstehodet, før valsebørsten jobber rengjøringsmiddelet inn i teppet. Til slutt suger nalen opp vann slik at tørketiden blir betraktelig kortere.
Forover og bakover
Maskinen er designet for ergonomisk drift. Børstehodet kan rotere 200° til begge sider, og gjør maskinen enkel å manøvrere. Maskinen kan styres bakover, og dermed føres enkelt ut av hjørner samtidig som den vasker.
Valsebørstens rotasjon, som jobber rengjøringsmiddelet inn i teppet, gir også maskinen fremdrift både forover og bakover. I tillegg er det enkelt å justere høyden på styret, endre driftsmodus, og bytte børste og sugenal uten verktøy. Alt ifølge Kärcher
Virkemåten i detalj
BRC 40/22 C er egnet til både dyprens og vedlikeholdsrengjøring av tepper. Ved dyprens rengjøres teppeflaten grundig med f.eks. CarpetPro RM 764. Arealkapasiteten ved innstilling for dyprens er ca. 500 m2/t. Et optimalt resultat ved dyprens krever en viss tørketid før området kan tas i bruk igjen.
Er det behov for lettere rens med fortrinnsvis rask tørketid er vedlikeholdsrengjøring løsningen. Ved å bruke rengjøringsmiddelet CarpetPro RM 768 (i-capsol) kapsles det oppløste smusset inn, overflaten tørker på kun 20-30 minutter og området kan raskt tas i bruk igjen. Flekkene er borte, teppet er rent og det innkapslede smusset kan fjernes med støvsuger ved neste rutinerengjøring. Ved innstilling for vedlikeholdsrengjøring slås sugemotoren av, og dermed øker arealkapasiteten til 900 m2/t, energi bespares og støynivået reduseres.