Mens politiet i Tønsberg har satt av 5,5 årsverk til å bekjempe arbeidslivskriminalitet, hadde Oslo-politiet lenge bare én politimann til å gjøre samme jobb.
– Hvis du driver med arbeidslivskriminalitet i Oslo-området, er du tryggere enn hvis du driver med arbeidslivskriminalitet i Bergen eller Stavanger, sier Inger Coll, lektor ved Politihøgskolen i Oslo, til avisen.
De siste årene har regjeringen opprettet ialt sju sentre for å bekjempe arbeidslivskriminalitet - A-krim-sentere. Dette er et tverretatlig samarbeid mellom politiet, Nav, Arbeidstilsynet, Skatteetaten og tollvesenet, som jobber under samme tak. Det er ingen sentral styring av sentrene, som er organisert og jobber på ulike måter.
Lenge bare én i Oslo
Fram til september 2017 var bare én politimann i Oslo politidistrikt med i a-krimsamarbeidet. I dag er det satt av to årsverk.
I følge Klassekampen har Tønsberg-politiet satt av 5,5 årsverk til sitt A-krim-senter. Deretter følger Bodø og Kristiansand med 3,5 årsverk, Trondheim og Stavanger med tre årsverk, og Bergen med to årsverk.
Politet er uenig i lav satsing
Politimester Hans-Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt avviser at arbeidslivskriminalitet har lav prioritet i hovedstaden.
– Det må være en klar misforståelse at antallet ansatte på et a-krimsenter er det samme som de ressursene vi totalt sett bruker på arbeidslivskriminalitet. I Oslo har vi store, tunge etterforskninger som involverer mange etterforskere og personer, og som ikke er direkte forankret på dette a-krimsenteret, sier han.
Les også: Klassekampen mener at politiledelsen i Oslo i et internt notat datert 22. desember 2017 ga føringer om at politiet ikke skal anmelde økonomisk kriminalitet som avdekkes på inspeksjoner i A-krim-samarbeidet.