Coor-kantiner skal benyttes som testarenaer i en tidlig fase av utviklingen av ny og bærekraftig mat.Ill.foto: STOCKYIMAGES / Colourbox.com
Coor får offentlig støtte til bærekraft
Sammen med Nofima, Foodback, Hoff, Orkla og Æra har Coor fått innvilget støtte på 12 MNOK fra Norges Forskningsråd til bærekraftsprosjektet Food (r)evolution.
Coor vil være hovedansvarlig for prosjektet, som skal pågå frem til 2024. Det skriver selskapet i en pressemelding.
Annonse
Rundt 1,1 millioner lunsjer spises i kantiner i Norge hver dag, og gjestene er i stor grad villige til å forsøke nye produkter. Kantinen er derfor en spesielt egnet arena for å servere nye og bedre lunsjmåltider som også er bra for miljøet. Food (r)evolution skal benytte kantiner som innovasjonsarena og endringspådriver for bærekraftige matvaner.
Det settes opp en prosess der Hoff og Orkla kan bruke Coors kantiner som testarenaer i en tidlig fase av utviklingen av nye, bærekraftige produkter og få data og innsikter på hvordan produktene tas imot før de tar beslutning om å slippe dem i markedet.
-Dette er en kjempespennende mulighet for Coor der vi kan bidra til økt tilgang til bærekraftig mat for forbrukerne. Det er utrolig gøy å se hva vi kan få til ved å jobbe på tvers av verdikjeden med andre bransjeaktører. Det er også verdifullt for oss å få mulighet til å servere enda flere bærekraftige produkter i kantinene våre, sier Christian Dahl, Innovation Manager i Coor.
Dataene samles blant annet inn gjennom Foodback, et digitalt system for tilbakemeldinger, mens forskningsinstitusjonen Nofima skal analysere dataene før de blir overlevert til matprodusentene.
Kilde: Offentlig støtte innvilget til bærekraftsprosjekt