Nedgangen skal særlig ha blitt muliggjort ved å gå over til flasker med doseringspumpe.
Nedgangen skal særlig ha blitt muliggjort ved å gå over til flasker med doseringspumpe.

Brukte 48% mindre rengjørings­midler

I 2020 klarte FM-selskapet Alliance+ å redusere bruken av rengjørings­produkter pr. kvadrat­meter med 47,7 prosent i Norge.

Publisert

Besparelsen ble oppnådd ved å bytte til en annen leverandør som leverer produktene i flasker med doserings­pumpe, skriver FM-selskapet Alliance+ i sin bærekrafts­rapport for 2020. De siste fem årene har nedgangen i bruken av rengjørings­midler i Norge vært på til sammen 62 prosent, så den virkelig store reduksjonen kom i 2020.

Selskapet la også større vekt på maskinelt gulv­renhold fremfor mopping og fylte maskinene med kun vann og ingen kjemikalier.

I Norge og Danmark er Alliance+ Svanemerket. For Norge nådde selskapet sitt mål om at 100 prosent av produktene som brukes til daglig normalt renhold skal være miljø­merket.

Selskapet startet året 2020 med 6 elektriske firmabiler i Norge og avsluttet med 12. Det utgjør 14 prosent av deres norske bilpark. De ønsker at antallet skal vokse, dersom det er fornuftig, siden det er utfordrende med lange kjøreturer.

Alliance+ har mer enn 3000 ansatte i Danmark, Sverige og Norge.

Kilde: ALLIANCE+ CSR Report 2020

https://www.allianceplus.no/nyheter-og-presse/allianceplus-csr-report-2020/

Empty article - Title

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS