Et spørreskjema
Spørre­under­søkelsen inngår i et prosjekt for å styrke arbeids­miljø­arbeidet og verne­ombuds­ordningen i norsk arbeidsliv.

Spørreundersøkelse: Hvordan fungerte HMS-opplæringen du har fått?

SINTEF skal gjennom to forsknings­prosjekter under­søke hvilke erfaringer verneo­mbud og medlemmer i AMU (arbeids­miljø­utvalg) har til dagens HMS-opplæring. Er du verne­ombud eller AMU-medlem, inviteres du til å besvare en enkel spørre­undersøkelse.

Publisert

Målet med prosjektet er å få kunnskap om hvordan dagens HMS-opplæring for verneombud og medlemmer i Arbeids­miljø­utvalg (AMU) fungerer i praksis. Det favner alle bransjer og sektorer.

Prosjektleder Marte Pettersen Buvik opplyser at prosjektet vil inngå som et grunnlag for å vurdere om det er behov for å endre dagens reguleringer og ordninger for HMS-opplæring.

Prosjektet har tre over­ordnede problem­stillinger:

  1. Hvilken opplæring gis i dag?

  2. Hvordan fungerer dagens regelverk for HMS-opplæring?

  3. Hvilken betydning har dagens HMS-opplæring i praksis?

Alle verne­ombud, hoved­verne­ombud og AMU-medlemmer (unntatt representanter fra Bedriftshelse­tjenesten som sitter i AMU) i Norge inviteres til å svare på en spørre­undersøkelse om sine erfaringer med HMS-opplæringen de har fått i rollen sin og hvilke ønsker og råd de har til fremtidig opplæring.

Både de som har i en slik rolle i dag, eller har vært i en slik rolle løpet av de siste fem årene, kan delta. Undersøkelsen er anonym, og det er frivillig å delta.

Mer info hos SINTEF: HMS-opplæring for verneombud og AMU-medlemmer

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS