Voksenopplæring
Nå får også Haugesund og Førde et tilbud om fagskoleutdanning i renholdsledelse.

Ny fagskole­utdanning i renholds­ledelse

AOF Vestlander-Agder er i gang med et toårig deltids­studium i renholds­ledelse. Utdanningen passer for renholds­operatører, bygg­driftere eller vaskeri­operatører som ønsker å ta et skritt videre i sin karriere. Studiested Haugesund har søknads­frist 15. oktober, mens Førde har frist 24. oktober.

Publisert

Fagskole­utdanning er høyere yrkesfaglig utdanning og ligger på nivå over videre­gående opplæring. Det er snakk om en gratis fagskole på kveldstid, som kan gjennom­føres over to år mens man er i jobb. Du må likevel bekoste studie­avgift kr 1000 og noe materiell et.c. Litteratur må studenten dekke selv.

Oppstart er med forbehold om at utdanningen får offentlig finansiering, og tilstrekkelig antall kvalifiserte søkere.

Studiested Haugesund har søknadsfrist 15. oktober (link til AOF Vestlandet-Agder).  Denne er stedsbasert, det vil si at tirsdager må studenten møte fysisk og 1-2 torsdager er over Teams.

Studiested Førde har søknadsfrist 24. oktober (link til AOF Vestlandet-Agder).  Denne er samlingsbasert med 2-dagers samlinger ca. hver 6. uke. Digital undervisning én kveld i uken.

For deg som vil lede

AOF Vestlander-Agder skriver at du med fagskole­utdannelsen Renholdsledelse vil få inngående kjennskap til ledelse og økonomi, personal og organisasjon, HMS og samfunns­utvikling.

Ledelse er et sentralt emne i utdanningen og du skal etter endt utdanning kunne anvende relevante renholds­faglige verktøy og metoder for å iverksette og følge opp tiltak, for effektivisering av drift- og forbedrings­prosesser i renhold.

Opptakskrav

Man kan søke om opptak til utdanningen

  • enten på bakgrunn av sin formelle kompetanse (eksempelvis fullført videre­gående opplæring med fagbrev som renholds­operatør, bygg­drifter eller vaskeri­operatør)
  • eller på bakgrunn av sin real­kompetanse (formell og ikke formell kompetanse som søkeren har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid).

Du kan lese detaljert om opptaks­kravene på linkene lenger opp.

Innhold

Undervisningen består av fem emner:

  1. Renholds­ledelse og økonomi

  2. Personal­ledelse og organisasjons­forståelse innen renholds­bransjen

  3. HMS innen renholds­bransjen

  4. Samfunns­utvikling innen renholds­bransjen

  5. Fordypning (skal være praksis­rettet og forankret i relevant teori)

Mer om utdanningen hos AOF Vestlandet-Agder

 

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS