Snakkeboble
Lederartikkel Renholdsnytt

Skal du hedre noen i år?

Lederartikkel: Renholderens dag nærmer seg. Ikke med stormskritt riktig ennå, men plutselig er den over oss. I år faller dagen på mandag 2. desember. Hva har DU planlagt?

Publisert

For et snaut år siden spurte jeg om det var på tide å feire Renholderens dag for siste gang. Det var en leder­artikkel som ble hakket mer lest enn mine øvrige ledere …

Jeg skal innrømme at tittelen var ment som lokkemat. Jeg ønsket selvsagt ikke å ta livet av en tradisjon som gjør stas på en viktig yrkesgruppe. Leste man nedover i teksten, ville man se at jeg tok til orde for at vi også bør ha en «Renholdslederens dag». Kanskje skulle den avholdes på samme dag som «Renholderens dag», kanskje ikke. Uansett fikk jeg heder for leder­artikkelen.

Moderne renhold er krevende for alle som utøver faget, men stort sett har lederne deres en enda mer kompleks hverdag. Mange renholds­ledere gjør kort sagt en formidabel jobb. Det bør ikke gå upåaktet hen. Derfor er det ekstra hyggelig når også direktørene fra «høyt-der-oppe» finner veien til Renholderens dag.

Men tilbake til dem som dagen ble innført for, nemlig renholderne. Kanskje blir årets feiring ekstra stor. Det nordiske samarbeidet NOCC, som er en forkortelse for Nordic Cleaning Cooperation, er et råd der Norsk Forening for Service og Renhold deltar sammen med søster­foreninger i Danmark, Sverige og Finland. NOCC var i flere år litt mindre aktivt, men nå er det pustet liv i glørne.

NOCC oppfordrer renholds­avdelinger over hele Norden til å feire Renholderens dag. Så når den 2. desember opprinner og alt er klart for dagen nettopp DU har planlagt, kan du være viss på at du er i godt selskap med like­sinnede i fire land. For vi kan vel ikke være dårligere enn svenskene? Og danskene og finnene.

 

Denne lederen sto på trykk i Renholdsnytt nr. 5/2024 – se oversikt over innholdet her (åpen sak).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS