ecoonline_qr_code_003

Kjemikalier rett på mobilen

Ifølge arbeidsmiljøforskriftene skal alle arbeidstakere som er i kontakt med farlige kjemikalier, ha tilgang til sikkerhetsdatablad. Ved hjelp av QR-koder blir denne tilgangen enklere enn noen gang tidligere.

Publisert

(Foto: EcoOnline)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Kodene i form av etiketter kan plasseres hvor som helst. Dersom en ulykke oppstår, er det bare å skanne QR-koden og få informasjon om hvilke tiltak som skal treffes, sier Martina Jonsson, internasjonal produktsjef i EcoOnline.

QR-koder på timeplanen

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) er Norges sentrale og ledende forsknings- og lærested for bioproduksjon, miljø og landskap. UMB har siden desember 2012 tatt i bruk QR-koder som et ledd i et prosjekt for digitale læringsvirkemidler i HMS.

– Ett av tiltakene har vært å gjøre det lett for studentene å finne fram til sikkerhetsdatablader når de jobber på laboratoriet. Ved å legge QR-koder inn i laboratoriehefte til studentene kan de enkelt skanne disse og bli sendt direkte til sikkerhetsdatabladene, sier Mari Thuve Øwre ved UMB.

Mindre papirarbeid

Maskinutleiefirmaet Ramirent er først i Sverige med å teste QR-koder for kjemikalieinformasjon. Bedriften benytter blant annet kodene i sine servicebiler.

– Om uhellet er ute, er det viktig at vi har rask tilgang på et sikkerhetsdatablad eller annen kjemikalieinformasjon. Jeg tror at det er større sjanse for at man har med seg telefonen enn en perm med papirer, sier HMS-sjef Kurt Andersson i Ramirent, Sverige.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS