Trond Holm Johansen
Trond Holm Johansen

Noen forskjell?

«Vi hadde en foredragsholder en gang som spurte forsamlingen om hvor mange som starter dagen på badet, så seg selv i speilet og sa : «God morgen, solstråle!». Jeg gjorde det i morges. Måtte samtidig se om det var skjedd noen forskjell fra dagen før. For noe hadde endret seg i løpet av natten.»

Publisert

Jeg kan ikke lengre si at jeg er 59, - nå er det 60 som gjelder hvis noen spør!

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Synes at fyren i speilet så ganske vanlig ut, og fikk heller ikke noe svar på mitt utbrudd. Like greit å bare fortsette med innarbeidete rutiner og komme seg på jobb. Lot den minste hjemmeværende få fortsette sin skjønnhetssøvn. Hun hadde tross alt vinterferie og venninne på besøk. Så undertegnede og kone forlot det det trygge og dro til vårt felles arbeidssted og det litt mer usikre.

Usikkert fordi jeg aldri vet hva mine kollegaer kan finne på, jeg har bare sett hvordan kollegaer tidligere har blitt «hengt opp» i korridorene ved runde dager. Selvfølgelig gjør de ikke noe forskjell på sjefen sin. Masser av ballonger og plakater med mitt bilde på prydet de siste meterne mot kontorene våre. Og bakom dørene var det gode kollegaer som ønsket meg til lykke med dagen.

Men jeg tror ikke det er slutt med dette. Har nemlig blitt innkalt til et to timers møte mellom 11 og 13, med tema «Smitterenhold». For så vidt et aktuelt tema for et møte, men vi har ikke for vane å legge møter midt i lunsjtiden. Spesielt ikke når de to møtedeltakerne hadde ledig tid både før og etter. Like mystisk at hele ledergruppen min har satt seg opp på «møte» samme tid, uten at man kan se hva eller hvor de skal… Da jeg foreslo at også avdeling for sykehushygiene burde være med og at jeg kunne innkalle dem, fikk jeg kjapt et negativt svar tilbake.

Noe er i emning, jeg har en mistanke - men vet ikke hva. Hadde faktisk tenkt å møte opp til møtet iført parykk og litt andre ting, men glemte tingene hjemme. Kanskje like bra? Tenk om det virkelig var et «ordentlig» møte jeg skulle inn på!

Det ble ikke mye renholdsprat denne gangen, men man fyller jo 60 år bare en gang i livet. Det tikker inn gratulasjoner alle veier nå, på facebook, mailer og på telefonen. Tusen takk til alle som husket på meg denne dagen.Og om jeg kjenner noen forskjell? Nei…..!

Trond Holm Johansen