Trond Holm Johansen

Sommeren er her!

Om sommervikarer og renholdsmaskiner...

Publisert

Jeg håper at alle fikk en smak av den, og at vi skal få nyte mer av slikt vær vi hadde i mai. På Vestlandet har vi hatt den tørreste mai på mange år, og det er helt utrolig hvor mye malingsarbeid jeg fikk unna på huset hjemme. Så nå slipper jeg å bruke ferien til vedlikeholdsarbeid.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tidlig i mai var jeg som nevnt i forrige blogg, en tur på renholdsmessen i Amsterdam. Etter tre dager sammen med en super gjeng var det herlig å bli igjen noen dager i denne flotte byen.

Messen blir jo bare større for hver gang, og det tar på beina å vandre rundt i to dager. Veldig mye å se på, både av ting man har sett tidligere og noen nyheter.

Maskiner kan støye mye

I år var det gulvvaskemaskiner jeg brukte mest tid på, da vi har planer om å legge mer av renholdet over til maskinelt renhold.

Et ankepunkt tidligere har vært at maskinene støyer for mye til å kunne benyttes inne på bl.a. sykeposter.

Men maskinene blir stadig mer støysvake, og jeg tror at pasientene tåler noen minutter med duren fra en gulvvaskemaskin. Man hører sjelden noen beklage seg over en snekker som borer i murvegger for å henge opp noe.

Sparer millioner ved konkurranseutsetting?

At det er mye å hente tidsmessig ved maskinelt renhold, vet vi. Og de ressursene vi sparer skal vi bruke på en fornuftig måte.

Vi må hele tiden vise at det går an å drive et økonomisk forsvarlig renhold i eget regi. Under årets ”Seminar for sykehusrenhold” skal det bli spennende å høre hvordan NHO Service mener helsevesenet kan spare millioner ved bl.a. å konkurranseutsette deler av ikke-medisinske tjenester.

Lasse Tenden fra NHO Service og Stein Guldbrandsen fra Fagforbundet møtes til en diskusjon.

Invitasjon til seminar kommer!

Invitasjon til årets seminar i Bergen (24.-26.09) blir sendt ut i uke 25. For de som ikke får denne i posten, blir invitasjon og påmeldingsskjema også lagt ut på hjemmesiden til Forum For Sykehusrenhold (www.sykehusrenhold.no ). PS! Send gjerne påmeldingen før du reiser på ferie…

Og så en fersk nyhet: Det er nå klart hvilket firma som er valgt som leverandør av renholdsprodukter i det nasjonale HINAS-anbudet. Corporate Express AS er innstilt av HINAS og dersom det ikke blir noen klagebehandling, skal de levere renholdsmidler og –utstyr til helseforetakene i Norge de neste årene. Lykke til!

Sommeren står for døren, med de utfordringer det fører med seg. I år har det vært vanskelig å skaffe ferievikarer. Det er tydelig at de som søker, ofte har flere jobbtilbud å velge mellom.

Og hvorfor skal de så velge å jobbe akkurat ved vår renholdsavdeling? Da handler det om å ha et godt ”rykte” på byen. Stikkord er omdømmebygging, og det får du også høre mer om på årets ”Seminar for sykehusrenhold”.

Jeg ønsker alle mine ”lesere” en herlig sommer!

"
Powered by Labrador CMS