- Absolutt alle små og store virksomheter som tilbereder og selger eller serverer mat og drikke, må vær så god etterleve det nye regelverket. (Illustrasjonsfoto)
Annonse
Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.
Forskriften er identisk med EUs regelverk for hygiene på spisesteder. Her står HACCP (Hazard Analyses of Critical Control Points) sentralt. For å bli godkjent etter de nye reglene må hvert spisested blant annet ha utarbeidet en såkalt fareanalyse.
Må etterleve
Absolutt alle små og store virksomheter som tilbereder og selger eller serverer mat og drikke, må vær så god etterleve det nye regelverket.
- Det skal tilpasses virksomhetenes karakter, og de må selv finne fram til de hensiktsmessige løsninger. Noen er godt forberedt, mange er dessverre dårlig forberedt, sier Arne Dalseng, daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), som vil foredra om emnet på SMAK-messa 11. februar.
”Hygienepakka”
– Regelverket, som ligger i den såkalte ”hygienepakka”, krever at alle medarbeidere som jobber med hygiene, skal være kompetent for jobben. I hvilken grad inspektørene hos tilsynsmyndighetene er forberedt på å håndtere tilsyn rett og ensartet over hele landet, gjenstår å se. I alle fall skal de fokusere mer på resultatet, og i mindre grad på løsningene. Deres oppgave er å påse at kravene etterleves, at rettsbrudd påtales, og at pålegg rettes gjennom relevant og effektiv virkemiddelbruk, fremholder Dalseng, som etter vil svare på spørsmål.