Papir rull tørk cb1734549
Papir rull tørk cb1734549

Endret maskin­renholdet og sparte miljøet

For to år siden inn­ledet bedriften SBS et sam­arbeid med Brødrene Dahl og SCA Tork. SBS ønsket hjelp til å redusere for­bruket av tørke­papir og rengjørings­kluter.

Publisert

Ved å gå vekk fra papir­ruller og bruke papir­ark som var til­passet hver maskin / renholds­oppgave, klarte SBS å redusere papir­forbruket. (Ill.foto: Colourbox)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

SBS har 420 ansatte og produserer bremse- og friksjons­deler til biler, motor­sykler, industri- og energi­anlegg som for eksempel store vind­møller.

Brian Lysdahl er hos SBS innkjøps­sjef og også ansvarlig for ressurs­forbruket. I 2012 spurte han om god råd hos Brødrene Dahl, som formidler Torks produkter, og SCA, som eier Tork.

– Forbruket vårt var for høyt og vi kjørte for mye tørke­papir til for­brenning, i tillegg brukte vi for mange ressurser internt på avfalls­håndtering, sier Brian Lysdahl.

SCA gjennomgikk hele produksjonen og ga deretter råd om tørking av maskiner, olje og om hygiene generelt.

Tidligere løsninger for maskin­rengjøring ga stort papir­forbruk. SBS innførte nye dispensere med papir i separate ark til tørking av alle maskiner og på toalettene.

– Vi gikk adskillige kvaliteter opp i tørke­papir, men til­svarende mer ned i forbruk. Vi merker det daglig på antallet avfalls­containere og bort­kjøring av avfall, sier Lysdahl.

– Det som ble innført var å tenke tørking, ikke bare som én standard­løsning for alle maskiner, men som flere løsninger, der maskiner som krever mer tørking trenger flere papir­ark for å utføre jobben, og motsatt på maskiner som ikke blir like skitne, forteller Brian Lysdahl.

Kilde: Endret maskin­rengjøring ga besparelser og redusert miljø­belastning

"
Powered by Labrador CMS