Karcher Mopvac kvad
Karcher Mopvac kvad

Kärcher-innovasjon er nå i Norge

Den mekaniske gulvvaske­maskinen MopVac B 60/10 C, som vi skrev om etter Amsterdam-messen, er nå tilgjengelig i Norge. Den ble lansert på det norske markedet i august og det skal allerede være solgt ca. 25 eksemplarer.

Publisert

Gulvvaske­maskinen MopVac B 60/10 C. Foto: Kärcher

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Mopvac B 60/10 C er ny kategori maskin for rengjøring av jevne og harde gulv som gummi, PVC, linoleum, epoksy og betong m.m.

Den er beregnet for rengjørings­oppgaver der manuell rengjøring med mopp og bøtte blir for krevende, men der en gulvvaske­maskin ikke nødvendigvis er løsningen.

Den nye maskinen er mer praktisk, hygienisk, sikker og ergonomisk enn tradisjonell manuell rengjøring. Samtidig er den enklere å håndtere enn mange gulvvaske­maskiner som krever kunnskap om rengjørings­program, skriver Kärcher i en pressemelding.

Maskinen ble presentert første gang på renholdsmessen ISSA/ Interclean i Amsterdam 6.–9. mai. Her vant Kärcher innovasjonsprisen ISSA/ Interclean Innovation Award 2014. Dommer­panelet la vekt på funksjonalitet, innovasjon og effektivitet, og nyvinningen vant prisen foran 66 andre produkter.

Med en arbeids­bredde på 60 cm kan MopVac B 60/ 10 C rengjøre fem ganger raskere enn mopp og bøtte, sier Kärcher.

Maskinen fungerer som en kompakt gulvvaske­maskin, men krever ikke strømtilførsel eller batteri. Når den skyves forover blir rengjørings­middel og rent vann automatisk tilført moppen med rengjørings­pad. En innvendig mekanisk pumpe drives av et ekstra hjul plassert under maskinen. Den sørger for at skittent vann suges opp og samles i en egen beholder. I likhet med en gulvvaske­maskin rengjør MopVac B 60/10 C kun med rent vann, og er derfor mer hygienisk enn mopp og bøtte. En ytterligere fordel er at gulvet tørker umiddelbart etter rengjøring, og reduserer faren for å skli betraktelig. I tillegg holder gulvene seg rene lenger, sier Kärcher

Kärcher MopVac B 60/10 C vakte interesse da den ble stilt ut under Seminar for sykehusrenhold i Tromsø i september 2014. Foto: Trond Erik Hillestad

Siden det er en manuell maskin, har den et veldig lavt lydnivå, og er dermed ideell for bruk i offentlige områder. En maskin uten motor er også en maskin som er lettere å vedlikeholde. Tilbehør som spray og mopp kan festes på maskinen, og gjør at brukerne kan komme til med vanlig mopp på områder som av ulike årsaker kan være vanskelige å nå.

Kilde: Kärcher med ny innovativ renholdsmaskin

Powered by Labrador CMS