Messe Automatica
Messe Automatica

Robotene kommer

Markedet for ulike serviceroboter tar av. Salget ventes å overstige 100 milliarder kroner mellom 2012 og 2015.

Publisert

Robotene blir stadig mer avanserte. (Ill.foto: Automatica)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tallene er utarbeidet av International Federation of Robotics, som anslå at det vil bli solgt over 93 000 serviceroboter i årene 2012-15, til en samlet verdi av 12,5 milliarder euro. Dette fremkommer i en melding som promoterer messen Automatica. Denne messen går av stabelen i München 3.-6. juni 2014.

Roboter brukes i mange sektorer. I helsevesenet brukes de bl.a. til kirurgi og som en hjelp for eldre eller uføre. De kan brukes til til førerløse transportoppgaver, i navigasjon, landbruk, bygningsinspeksjoner, vedlikehold og ikke minst til renhold.

Ifølge messearrangørene opplever renholdssektoren en økende etterspørsel etter slike roboter. Proffroboter generelt får stadig mer avanserte egenskaper. De kan både registrere og fortolke sine omgivelser, er i stand til å lære av egne erfaringer, og kan gis nye oppgaver av legfolk.

De mest avanserte er i stand til å håndtere komplekse oppgaver, ofte mens mennesker går rundt dem, og noen kan ta kommandoer via stemmer og gestikulering.

Les saken hos tidsskriftet European Cleaning Journal: Automatica exhibition to feature service robots (på engelsk)

og Service Robotics (en del av messen Automatica)

Powered by Labrador CMS