Vindu colourbox
Vindu colourbox

Privat sektor har nådd IA-målet

Sykefraværet i privat sektor er nå under IA-målet på 5,6 prosent. - Gledelige resultater fra hardt og målrettet arbeid, sier NHO-direktør Svein Oppegaard.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

IA-avtalens mål er at sykefraværet på nasjonalt nivå ikke skal overstige 5,6 prosent. Sykefraværstallene som kom nylig fra NAV, viser at sykefraværet i privat sektor i andre kvartal 2012 nå ligger under dette nivået, skriver NHO på sine nettsider.

Fornøyde arbeidsgivere

"

Svein Oppegaard. (Foto: Jan Tveita).

– Disse tallene er vi veldig fornøyd med. Vi vet at det har vært arbeidet hardt og målrettet hos våre medlemsbedrifter for å få ned fraværet, og det er gledelig at vi nå ser resultater av dette arbeidet, sier direktør for Arbeidslivspolitikk i NHO, Svein Oppegaard.Sykefraværet på nasjonalt nivå ligger nå på 6 prosent, en nedgang på 7,6 prosent siden andre kvartal 2011. I forhold til andre kvartal 2001 er nedgangen på 11,7 prosent på nasjonalt nivå.

Kontinuerlig og systematisk innsats

– Sykefraværsarbeid er noe som krever kontinuerlig og systematisk arbeid, og vi i NHO har prioritert å bistå medlemmene med verktøy og råd på hvordan de kan gjøre akkurat dette. Nå gjelder det å holde trykket i arbeidet oppe slik at vi kan få sykefraværet på et permanent lavere nivå enn det har vært, noe som betyr gevinster både for individ, bedrift og samfunn, sier Oppegaard.– En beregning fra Arbeidsdepartementet viser at dersom det sesongjusterte sykefraværet nå hadde vært like høyt som det var ved inngåelsen av IA-avtalen i 2001, ville folketrygdens sykepengeutgifter vært i underkant av 5 milliarder kroner høyere, sier Oppegaard.

Les mer her:

"
Powered by Labrador CMS