nedgang-ill
nedgang-ill

Drastisk nedgang i Harstad

Renholdsbedriften Rentex i Harstad har redusert sykefraværet fra over 20 prosent til 5,2 prosent på fire år

Publisert

Illustrasjon: colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Rentex, med sine 50 ansatte, skrev IA-avtale for fire år siden, og startet samtidig et prosjekt for å få ned sykefraværet. Prosjektet ble gjennomført i nært samarbeid med en IA-rådgiver i Nav, og nye ideer, konstruktive møter og tett dialog førte etter hvert til sterk nedgang i sykefraværet.

Kontaktperson ble nøkkelen

Daglig leder i Rentex, Arne Karlsen, forteller til Nav sine nettsider at arbeidet også har gitt positivt utslag på turoveren.

− IA-avtalen gjorde oss bevisst på de ansattes trivsel. Alle ønsker at vi bryr oss, sier han og understreker at kontaktpersonen i Nav har bidratt til å få inn nye rutiner og til å opprettholde oppmerksomheten på de ansattes trivsel og helse. Dette har igjen hatt en direkte innvirkning på bedriftens lønnsomhet, sier han.

Økt tillit

Avdelingsleder Ann-Tove Karlsen sier at bedriften nå ser verdien av gradert sykemelding.

– Over tid har vi merket at de ansatte har fått mer tillit til oss. De vet at vi er en sånn IA-bedrift og at det finnes mange muligheter for å kunne forbli i jobben, til tross for ulike plager. Derfor tør de å banke på døra vår når det er noe, sier hun til nav.no.

Les mer om hvordan Harstad-bedriften fikk ned sykefraværet på Nav sine nettsider

Powered by Labrador CMS